Appar att ringa gratis med

Du kan ringa gratis med din mobiltelefon

Visste du att så länge du har tillgång till Internet och i vissa fall, inte ens det, så finns det flera appar som möjliggör för dig att ringa gratis? Extra bra kan detta vara om du vill prata med någon anhörig som befinner sig utomlands. Har ni båda bara Internetuppkoppling kan ni då tala helt gratis med varandra och slippa dyra kostnader. Här under presenteras några gratisappar du kan ringa med.

Skype

Skype är kanske en av de mest kända av denna typer av tjänster. Med Skype kan du ringa, chatta, ringa videosamtal och vanliga telefonsamtal. Du kan också ringa till fasta telefoner mot en mindre kostnad.

Messenger

Facebooks egna lösning för gratissamtal är appen Messenger. I den kan du både chatta, ringa vanliga samtal och videosamtal samt skicka bilder och filer. Om du är uppkopplad mot WiFii kostar Messenger ingenting, annars tillkommer extra kostnader. Det är möjligt att använda appen utan att vara inloggad på sitt facebook-konto.

Rebtel

Rebtel är ett svenskt bolag som är specialiserade på samtalstjänster. Med denna app behöver du ingen Internetuppkoppling för att ringa gratis till andra Rebtelanvändare.  Appen går istället genom det vanliga, lokala telenätet. För detta betalar du en måndadsavgift på åtta kronor. Rebtel finns i dagsläget i 52 länder.

Viber

Viber har den fiffiga funktionen att den integreras i din telefonbok. På så sätt kan du ringa dina vänner direkt från den. Med Viber kan du ringa kostnadsfritt till andra Viberanvändare. Det går även att skicka meddelanden, ringa videosamtal, skapa grupper och skicka filmer och bilder.

Face Time

Om du äger en iPhone, iPad eller Mac-dator kan du använda dig av Face Time. Med denna kan du ringa vanliga och videosamtal. Face time fungerar dock bara om du ringer till andra personer som använder sig av någon av Apples produkter. Även Face Time integreras med din telefonbok.

Whatsapp

Whatsapp, som tidigare bara gick att skicka bilder, filmer och röstmeddelande med går nu även också att ringa gratis med. Whatsapp är likt Messenger också ägd av Facebook.

Whatsapp synkroniseras också smidigt med din telefons telefonbok.

Tjänst Beskrivning
Skype Kan ringa, chatta, videosamtal och vanliga telefonsamtal. Möjlighet att ringa till fasta telefoner mot kostnad.
Messenger Chatt, vanliga samtal, videosamtal, skicka bilder och filer. Gratis med WiFi, annars extra kostnader. Kan användas utan Facebook-konto.
Rebtel Svenskt bolag, erbjuder samtal utan Internetuppkoppling genom lokalt nät. Månadsavgift på 8 kr. Finns i 52 länder.
Viber Integreras med telefonbok, kostnadsfria samtal till Viberanvändare, skicka meddelanden, videosamtal, skapa grupper, skicka filmer/bilder.
Face Time För iPhone, iPad, Mac. Vanliga och videosamtal, endast till andra Apple-användare. Integreras med telefonbok.
Whatsapp Skicka bilder, filmer, röstmeddelanden, gratis samtal. Ägs av Facebook. Synkroniseras med telefonbok.