Billiga mobiler

Hitta en ny mobiltelefon till ett riktigt bra pris

Är du i behov av en ny mobiltelefon men vill slippa vända ut och in på plånboken? Då behöver du inte vara orolig. Det finns massor av olika sätt att hitta en mobiltelefon riktigt billigt. Priset kan naturligtvis variera en del beroende på vad du söker hos en telefon, men det är ändå fullt möjligt att köpa en telefon med bra prestanda och de funktioner du behöver till ett lägre pris. Läs vidare för att få tips på hur du gör en bra affär.

Med eller utan abonnemang

Det absolut vanligaste som många gör när de vill få en mobiltelefon till lägre pris är att de tecknar ett abonnemang som samtidigt ger dem en mobiltelefon på avbetalning. Det kan vara en bra lösning om man vill ha en av de nyaste modellerna men inte har råd att betala hela summan för telefonen på en gång. Det är dock viktigt att vara medveten om att telefonen ofta får ett högre totalpris än om du hade köpt den direkt i butik. Om du inte har lust att teckna ett abonnemang kan ett annat sätt att hitta en bra och billig mobil på vara att titta på de äldre modellerna. Den tidigare säsongens modeller brukar inte skilja sig så mycket från den nyare modellen, däremot ligger de mycket lägre i pris. På så sätt kan du få en riktigt bra telefon med alla de funktioner du behöver utan att lägga ut en förmögenhet på den.

Köpa begagnad telefon?

Det finns också en ganska stor andrahandsmarknad för telefoner. Om du funderar på att köpa en begagnad modell finns det dock några saker du bör tänka på. Det är till exempel viktigt att se till så att du får se kvitto på telefonen. Om den som säljer telefonen säger att det inte är möjligt så kan den i värsta fall vara stulen. Då det är en brottslig handling att köpa stöldgods bör du vid sådana tillfällen undvika köp. Den som inte vill köpa en begagnad telefon direkt av en privatperson kan vända sig till någon av de butiker som har specialiserat sig på att sälja äldre modeller. Fördelen med det är att du ofta kan få garanti på ditt köp.