Mobiltelefon med kontantkort

Kontantkorten har förnyats

Länge har abonnemang setts som det självklara och trygga valet. Så är det dock inte riktigt längre. Under de senaste åren har kontantkorten utvecklats mycket, något som gör att du idag lätt kan hitta ett kontantkort och en prisplan som passar dig. Förr fanns det mest kontantkort på vilka du betalade in en summa som sedan drogs efterhand som du använde telefonen. Idag går det dock att hitta kontantkort som mer liknar abonnemang. Om du står inför att köpa en ny mobil så finns många fördelar med att välja kontantkort som du bör överväga innan du tecknar upp dig på ett abonnemang.

Många fördelar med kontantkort

Om du vill ha total frihet och kunna byta mobiloperatör eller ändra din prisplan när helst du vill så är kontantkort det självklara valet. Vissa föredrar att ha ett mobilabonnemang med telefon istället. De flesta operatörer har flera olika prisplaner för sina kontantkort vilket gör att du kan välja att ladda på med den som passar dig för stunden. Om du till exempel ringer mycket under en period kan en fast prisplan med fria samtal vara bra. En annan period kanske du väljer att resa utomlands eller surfa mycket på mobilen. Vid de tillfällena kan du välja en prisplan som är anpassad för bruk utomlands eller en med extra mycket surf. Med hjälp av ett kontantkort kan du helt enkelt anpassa din telefon efter dina behov även om de skulle förändras.

Det kan vara kostnadseffektivt med kontantkortsmobil

Anledningen till att många väljer att teckna upp sig på abonnemang är många gånger att de får en ny mobil på avbetalning på köpet. Det finns dock många butiker och operatörer som erbjuder ett bra pris när man köper en ny mobil tillsammans med kontantkort. Visst kan det kännas bra att kunna betala av på sin mobiltelefon och på så sätt kunna skaffa en riktigt dyr modell man kanske inte hade haft råd med annars, men man bör dock betänka att kostnaderna för avbetalning ofta blir högre än vad de skulle ha blivit om man köpt mobilen direkt. En annan fördel med kontantkort är att det ger dig bra kostnadskontroll. När du har ett kontantkort betalar du in vad du anser dig ha råd att ringa för i förväg, till skillnad från ett abonnemang där du betalar in i efterhand.